מי אנחנו

סיגל רובין שהם

מייסדת שותפה של תנועת ״תנו לגדול על שקט״, לצד נעמה גלעדי. גרה בהוד השרון, נשואה ליואב ואם ל- 3 ילדים. 

סיגל עורכת בכירה בחברת החדשות של ערוץ 12, ובעבר עורכת דין בתחום המסחרי, בעלת תואר ראשון במשפטים ומדעי המדינה ותואר שני במדיניות ציבורית.

סיגל הקימה את תנועת ״תנו לגדול על שקט״ כדי לאפשר לילדיה לפתח כישורים חברתיים בריאים בגילאי בית הספר היסודי ללא ההתמכרות הכרוכה בשימוש במסך בכף היד ומתוך אמונה כי הורים רבים חושבים כמוה וזקוקים לתמריץ קהילתי. 

היא פועלת לשינוי תודעתי למען דחיית גיל השימוש, הבנה מעמיקה של עולם המסכים בקרב ילדים והטמעת חינוך לשימוש נבון במסכים.

נעמה גלעדי

מייסדת שותפה של תנועת “תנו לגדול על שקט, לצד סיגל רובין-שהם.

סמנכ”לית קשרי-חוץ ואחריות תאגידית בפרוקטר אנד גמבל, ומנהלת חטיבה עסקית לשיווק מקצועי של מוצרי ORAL B.

לאחרונה נבחרה גלעדי לאחת מ-40 הצעירים המבטיחים בישראל של מגזין העסקים “גלובס” על פעילותה למען גיוון והכלה בחברה הישראלית. חברת הנהלה בעמותות שונות.

נעמה גלעדי היא בעלת תואר שני במנהל עסקים, ותואר ראשון בחינוך, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה.

אמא לשלושה בנים בני 4,7,9. החלה לפעול למען דחיית גיל השימוש בסלולרי כאשר הבינה שלא תוכל לחולל שינוי אם תפעל רק למען בנה כשהיה בכיתה ב’. כך, פעלה לגייס את הורי הכיתה, והשכבה ומאז בעוד עשרות בתי ספר.

פרופ' יאיר עמיחי-המבורגר

פרופ' יאיר עמיחי-המבורגר

פרופ’ יאיר עמיחי-המבורגר הוא ראש המרכז לחקר הפסיכולוגיה של האינטרנט במרכז הבינתחומי, הרצליה. נשוי לדבי והם הורים למיכאל, טליה, קרן וירון. 

יאיר סיים את לימודי הדוקטורט בפסיכולוגיה באוניברסיטת אוקספורד. 

מראשוני החוקרים בעולם לחקור את השפעת האינטרנט על אושרו של האדם. במחקריו הוא בוחן את הקשר בין אישיות הגולש, מאפייני גלישתו והשפעתם על רווחתו הפסיכולוגית. יאיר מפרסם את מחקריו בכתבי עת אקדמאיים מובילים. פרסם 5 ספרים בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד, קיימברידג” ורטלדג’. 

עבודתו של יאיר קיבלה ציון לשבח מאקדמיית הניהול האמריקאית וארגון הספריות האמריקאי.  יאיר מתעל את הידע הנרכש במחקר למעורבות והשפעה חיובית על האדם. הוא בנה פלטפורמה אינטרנטית לשיפור מערכות יחסים בין קבוצות יריבות ומיזמי אינטרנט שנועדו להשפיע על התנדבות באמצעות האינטרנט לטובת קהילות חלשות בעולם. יאיר מעורב במיזמים של האומות המאוחדות, אונסקו  וארגון הOECD.

הוא מלווה ומקדם את יוזמת “תנו לגדול על שקט” מהקמתה, מתוך אמונה כי זו דרך מעשית לפרוץ את מעגל הקונפורמיות הקיים בנוגע למסכים. המרכז לפסיכולוגיה של האינטרנט בראשותו ארח את הכנס הראשון של תנו לגדול על שקט. סיפור ההצלחה של היוזמה מהוווה לדעתו הוכחה שבידינו הוא הדבר לבצע שינוי תפיסתי והתנהגותי חיובי למען עתידנו כולנו. 

יעל גודמן קורדה

מניעה את יזמת ״תנו לגדול על שקט״ בירושלים. ילידת העיר שם היא גרה עם ג’סטין בן זוגה ושלושת ילדיהם. יעל מורת דרך מעל 20 שנה, רכזה קורסי מורי דרך ביד בן צבי ובוחנת במשרד התיירות . 

בעלת תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל ותואר שני מהמכון ליהדות זמננו באוניבריסיטה העברית. כיום יעל מורה לפילאטיס ומנהלת מיזם תיירות לסיורי ריצה. יעל הצטרפה לתנועה כי היא מאמינה בעוצמה הגדולה של יחסים אנושיים ובכוח המרפא של מבט ושיחה פנים אל פנים.

דנה זיידס טאובין

מתגוררת בקיבוץ מעלה החמישה יחד עם בן זוגה יניב ושלושת ילדיהם. דוקטורנטית בחוג לריפוי בעיסוק, מטפלת באנשים עם הפרעת קשב וריכוז ומנחת הורים.

הצטרפה ליזמה בעת שניהלה מרכז לגיל הרך וכאבה לראות את הילדים הצעירים מבלים יותר מידי זמן במסכים ופחות מידי זמן באינטראקציות בינאישיות.

מקדמת את ‘תנו לגדול על שקט’ במועצה האזורית מטה יהודה ומנהלת האתר.

דנה רוזן

דנה רוזן

מקדמת את מיזם “תנו לגדול על שקט” בראשון לציון.

ילידת העיר וגרה בה עם בן זוגה רועי ושלושת ילדיהם: ירדן, גולן וארבל. מדריכת הורים, מקדמת בריאות ומרצה באקדמיה. כיום מלמדת הורים להתמודד עם דילמות ואתגרים בהורות באמצעות מצפן הבריאות.

הצטרפה לתנועה כי מאמינה כאמא וכמנחה להורות בריאה, שתפקידנו כהורים לקחת אחריות על הבריאות הפיזית, החברתית והנפשית של ילדנו הגדלים בדור המסכים. יוזמה מבורכת זו, ללא כל ספק, מסייעת להורים רבים להצליח לקחת אחריות חשובה זו לידיהם.

יפעת גולדמן

גרה בלהבים, נשואה לרועי ואמא לדורי (7) ואלה (9). 

מובילה ביישוב את היוזמה מתוך אמונה כי בני אדם מאושרים ובריאים הם אלה המחוברים יותר לטבע ופחות למסכים. לתפיסתה הטכנולוגיה נועדה לשרת אותנו, ולא אנחנו אותה, העיניים נועדו להתבונן בנוף ולא במסך מרצד. 

בעבר מאיירת ומעצבת גרפית, ובהווה מורה בכירה ליוגה טיפולית ומפתחת שיטת גולדמן לריפוי כאבי גב, בעלת רשת ארצית למטפלים באמצעות יוגה. פעילה למען זכויות בעלי חיים.

שושי רשף מור

שושי רשף מור

עו״ד בשירות הציבורי, בעלת תואר ראשון במשפטים וכלכלה מאוניברסיטת ת״א ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן.

מתגוררת בגבעתיים ומגדלת עם בן זוגה 3 ילדים, וממובילות המיזם בעיר.

שושי מאמינה כי במרחב הציבורי והבינאישי חשוב לאפשר לילדים לחוות ׳ילדות רגילה׳. בשלב ההתפתחותי בו מתגבשת תשתית היחסים החברתיים שלהם, הם זקוקים לכמה שפחות הסחות דעת.

מיטל לוי ראובן

מיטל-לוי-ראובן

נשואה לדורי ואם לשלושה בנים. מניעה את המיזם בעיר פתח תקווה. 

מיטל גננת בגני עיריה, בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תעודת הוראה ותואר שני בחינוך לגיל הרך.

נחשפה לנושא כאשר בנה הבכור ביקש טלפון חכם וכתוצאה מכך חקרה וגילתה את הסכנות הרבות. מאז מיטל מקדמת את הנושא בבית הספר של ילדיה ובכלל העיר ושמחה לראות את השינוי בתפיסת הסביבה. לראייתה, הטכנולוגיה צריכה לשרת אותנו ולא אנחנו אותה.

כרמית וקנין

כרמית וקנין

אחרי שנים של עיסוק בהייטק ובטכנולוגיה ולאחר הסתכלות על האתגרים החברתיים והבטיחותיים בווטסאפ וברשת, כרמית מאמינה שעם רצון אפשר למצוא את השילוב הבריא, ניתן לאזן בין טכנולוגיה תורמת ומותאמת לבין דאגה לנפש הילד ובכך להעניק ילדות טובה יותר לילדים שלנו. 

בעלת תואר ראשון בייעוץ חינוכי ומחשבים, תואר שני במנהל עסקים מערכות מידע ותעודת הוראה. מובילה את יוזמת “תנו לגדול על שקט” בפתח תקווה.

טל סלע אורן

טל סלע אורן

גרה בכרכור עם משפחתה ומקדמת את היוזמה בפרדס חנה-כרכור.

פסיכולוגית שיקומית מומחית, מטפלת קוגניטיבית התנהגותית (CBT), מדריכת הורים ומנחה קבוצות והשתלמויות.

מאמינה ביכולת של ההורים לפעול כקבוצה, לתת גב זה לזה, ולאפשר לילדיהם ילדות מוגנת יותר.

תמר גלזר

תושבת רחובות, נשואה ואמא לשלושה, מפתחת אלגוריתמים.

לתפיסתה, ‘תנו לגדול על שקט’ הוא פתרון מצוין שמשמר עצמאות לילדים הצעירים תוך צמצום ההסתברות שלהם להיפגע. מקדמת את היוזמה בעיר רחובות ומאמינה כי עד שהיוזמה תגיע מלמעלה, ממשרד החינוך, אנחנו ההורים צריכים לדחוף אותה מלמטה.

שלומי אורנשטיין

שלומי אורנשטיין

נשוי ואב ל- 3 בנות, מקדם את יוזמת “תנו לגדול על שקט” ברמת גן. 

לאחר שהוביל את היוזמה יחד עם קבוצת הורים בבית הספר של בתו ברמת גן (ניצנים), הצטרף לקורס יזמות חברתית של עירית רמת גן במטרה לסייע ולקדם את הנושא בבתי ספר נוספים בעיר ולהשיג את תמיכת העירייה. לשם כך פתח את קבוצת הפייסבוק “תנו לגדול על שקט רמת גן” בה חברים נציגים מכ- 12 בתי ספר בעיר.

חגית-סימן-טוב

חגית סימן טוב

ילידת העיר כפר סבא, נשואה לרונן, איש קבע ולהם שלושה בנים.

בעלת תואר שני בכלכלה ועובדת כיום בסוכנות ביטוח במשרה שמאפשרת לה להקדיש זמן לילדים.

הצטרפה ל’תנו לגדול על שקט’ כדי לאפשר לילדים עוד קצת ילדות ותמימות והבנה שהמפתח לבריאותם הנפשית הוא כמה שיותר ילדות כמו של פעם.

דלית פלס

דלית פלס

מתגוררת בתל אביב עם בן זוגה אמיר ושלושת ילדיהם. בעלת תואר ראשון ושני בספרות מאוניברסיטת תל אביב, ומתמחה בהוראת ספרות למחוננים בחטיבה העליונה. שבה לארץ לאחר 6 שנות מגורים בניו יורק, שם היתה פעילה בועדי ההורים בבתי הספר של ילדיה. כיום  מחנכת ומלמדת ספרות בתיכון. הצטרפה ליזמה ״תנו לגדול על שקט״ יחד עם הדר אלברנס, טל קולקה ושירה רקובר. ההצטרפות ליזמה עלתה מתוך הצורך להעניק לילדינו סביבה תקשורתית מוגנת, מאוזנת ומותאמת לגילם.

מילי-גפני

מילי גפני

מתגוררת בחדרה, עין הים עם בעלה וארבעת ילדיה.

מעצבת חווית משתמש שמכירה את מאחורי הקלעים של האפליקציות והמשחקים ואת כוחם הגדול על המשתמשים, בכל הגילאים ובמיוחד בגיל הצעיר.

נחשפה ליוזמה הברוכה בזכות תאומיה הבוגרים שנמשכים למסך כמגנט, על חשבון זמן בילוי בחוץ עם חברים, שכל כך חשוב להתפתחותם.

מקדמת את יוזמת ”תנו לגדול על שקט” בשכונת עין הים, בביהס מופת חופים.

דור שביט וסתיו קפון רפופורט

דור שביט וסתיו קפון רפופורט

דור וסתיו מקדמים יחד את היוזמה בהרצליה. 

דור שביט, אבא לשלושה ילדים, עורך דין בהשכלתו ועוסק במסחר בינלאומי. 

סתיו קפון רפופורט היא אמא לשני ילדים, מעצבת במקצועה, בעלת תואר בקולנוע ובפילוסופיה ונטולת סמארטפון בעצמה.  

השניים התלהבו מהיוזמה מתוך רצון להעניק לילדנו ילדות שפויה ורגועה, ללא הסחות דעת ובשאיפה לקדם חברה פלורליסטית שיוויונית ולא אלימה.

עפרי גונן

מתגוררת בנתניה עם בעל, שני ילדים ושני חתולים. בעלת סטודיו ליצירת אתרים ומצגות עסקיות. הצטרפה ליוזמה מתוך ההבנה ששימוש בטלפונים חכמים מזיק לקטנים ולגדולים, בין היתר בשל הסחות הדעת המרובות הנלוות אליהם, ומעודדת גמילה מסמרטפונים בקרב כל הסובבים אותה.

הובילה את יוזמת “תנו לגדול על שקט” בביה”ס הרצוג בנתניה כולל הקמת אתר מידע ייעודי לנושא. שותפה לועדה העירונית בנושא הטלפונים החכמים בעיריית נתניה. בנוסף, עיצבה והקימה את אתר היוזמה.