התנעת היוזמה בהרצוג נתניה – חלק ב’ + כל החומרים להורדה

בפוסט הקודם תארתי את כל תהליך החשיבה שהוביל ליצירת קמפיין ההתנעה בבית הספר שלנו, הרצוג נתניה, כמו גם את התוצאות המיידיות שלו. בפוסט הזה אתן פירוט של כל מה שביצענו, ובסוף – גם את החומרים וכל הפרטים הדרושים כדי שתוכלו לעשות זאת גם אצלכם בקהילה.

1. מכתב להורים מהמנהלת ומיו”ר הועד

ביום האחרון של חופשת הפסח ורגע לפני החזרה ללימודים, נשלח מכתב רשמי להורים ממנהלת ביה”ס ומיו”ר ועד ההורים ובו הסבר תמציתי על הסכנות שבשימוש בסמארטפונים, המלצה על שימוש בטלפון בטוח, ועל הקמפיין העתיד לבוא. המכתב סיפק את הצורך בהצגת תמיכת ההנהלה, ונתן רשמיות לכל המהלך.

2. שלטים

השלטים נועדו לפנות להורים ולעורר שיח. לאחר מחשבה רבה, הוחלט שהשלטים יסבבו סביב רעיון היציאה מהמסכים עם נגיעה קלה מאוד להמלצה על טלפונים בטוחים.

ביה”ס דאג למימון הדפסת השלטים, ואנחנו דאגנו ליצירה. במשך כל חג הפסח עבדנו בטירוף כדי להספיק – הצטלמנו עם הילדים שלנו ועם ילדי חברים שהיו בעניין, והפכנו כולנו לכוכבי השלטים. אני עמלתי על עבודת העיצוב, ודנה שותפתי למסע הזה ניסחה את משפטי המחץ.

השלטים הודפסו ונתלו על גדר ושער בית הספר בערב האחרון של חופשת פסח. כשההורים הגיעו עם הילדים בבוקר ראינו לא מעט מהם עוצרים ומסתכלים. גם הילדים עמדו ובחנו את השלטים, זיהו את חבריהם, וגם שמענו פה ושם התחלה של שיחות על סמארטפונים וכמה שזה ממכר ומה אפשר לעשות. שמענו מהילדים שגם בכיתה התחיל שיח בנושא עם המורות. נרשמה הצלחה ראשונה.

3. הברושור והאתר

היה צורך בהעברה של מידע כבר בשלב זה להורים: להסביר יותר לעומק את הסכנות שבשימוש בסמאטרפון בגיל הצעיר ואת רעיון הטלפון הטיפש, ולספר על הרכישה המרוכזת. הוחלט לשלוח חומר בווטסאפ דרך נציגי הוועד.

בהתחלה יצרתי ברושור מעוצב. התבססתי על חומרים שכתבו אחרים לפניי, ניסחתי מחדש והתאמתי לצרכים שלנו, השקעתי בעיצוב, ורגע לפני הפרסום שלחתי לעצמי בווטסאפ לבדיקה – והתאכזבתי. קטן, קשה לקריאה, צריך להזיז כל הזמן ימינה ושמאלה כדי לקרוא את כל השורה… לא מתאים לווטסאפ.

אז בניתי אתר. יצרתי אתר לרישום מתעניינים שכלל גם את כל המידע שצריך כולל סרטוני הסבר והפניות למאמרים רלוונטיים, והוא כמובן נראה טוב גם בסמארטפון כששולחים בווטסאפ. את האתר הפצנו בכיתות והתכוננו להתעניינות רבה ולרישום המוני.

זה לא קרה. אנשים נכנסו לאתר, קראו פה ושם, וזהו. בודדים נרשמו. אתר נטו לא עובד.

לאתר הטלפון-הבטוח של ביה”ס הרצוג: http://tinyurl.com/safe-phones

4. הקופסה והשיעור בבית הספר

בהשראת קופסת המנוחה לטלפונים שיצרו בעיריית תל אביב, החלטנו לחלק גם אנחנו קופסאות כאלה לילדים. הרעיון: להפוך את הילדים לסוכני הרעיון במשפחה שלהם. כל ילד יביא הביתה קופסה שבה אמורים להניח את כל הסמארטפונים של הבית להטענה, או בזמנים קבועים שהמשפחה תחליט עליהם, כמו בזמן ארוחת הערב.

חשבנו שכל תלמיד יוכל ליצור קופסה כזו מקופסת נעליים. לימור המנהלת דחתה את הרעיון והציעה להדפיס קופסאות אחידות לכל הילדים בבית דפוס.

את מבנה הקופסה קיבלתי בנדיבות מיפעת, מובילת הקמפיין בפרדסיה, ועיצבתי מחדש. העיצוב כוון להיות עדין ולא מאוד בולט, כזה שהורים ירגישו בנח להציב בסלון והוא איכשהו ישתלב באווירה.

קופסת מנוחה לטלפונים

את הקופסה חילקו המורות לילדים בכיתות (קיפלנו אותן מראש). החלוקה בוצעה ביום שישי, יום קצר, שמקטין את הסיכוי שהקופסה תגיע מצ’וקמקת הביתה אחרי יום ארוך או לא תגיע בכלל.

יומיים לפני חלוקת הקופסאות הפצנו בווטסאפים הכיתתיים באנר עם הסבר קצר לכל ההורים על הקופסה שעתידה להגיע אליהם הביתה:

באנר הסברים שנשלח להורים בווטסאפ

כשהקופסאות הגיעו עם הילדים הביתה הופתענו לגלות בכל קופסה דף קטן בצורת סמארטפון שבו משאלה של הילד שנוגעת לטלפון. מסתבר שהנהלת בית הספר הגדילה לעשות ויצרה מערך שיעור בכיתות שנלווה לחלוקה. נפלא נפלא!

צוציקית הסבירה שהסמארטפון בכלל לא מפריע בבית אבל היא רצתה לכתוב משהו כמו כולם, אז היא פשוט העתיקה מחברה.

5. הסרטון

במקביל לצילומים לשלטים, הסרטנו גם את הילדים ודנה הלכה לצלם גם את צוות בית הספר. כתבנו חומרים מראש בהתבססות כמעט מלאה על הסרטון המעולה שיצרו פרדסיה. חילקנו לתפקידים, כשצוות בית הספר ניסח מחדש לפי ראות עיניו. הפצנו את הסרטון משהו כמו שבועיים אחרי הקופסה וקצת לפני תחילת השיח על קבוצת הרכישה, כדי לא להעמיס.

6. השיחות עם ההורים וקבוצת הרכישה

בשבועות האחרונים של השנה, חודש ומשהו אחרי תחילת הקמפיין, פצחנו בקידום קבוצת הרכישה של הטלפונים הבטוחים. שיטת הפעולה היתה כזו:

  1. הכנו את הקרקע בשיחות עם הורים מהכיתה – פנינו באופן אישי להורים שחשבנו שאולי יהיו בכיוון, הסברנו, שיתפנו ברעיון, וענינו על המון שאלות. לרוב נתקלנו בהתנגדויות שהיה מאוד קל לפתור, כמו הצורך שלא לתת עכשיו את הטלפון אלא בזמן שההורה בוחר. היה רק צריך להסביר שזה בידיים שלהם. נתקלנו גם בהתנגדויות קשות יותר, שחלקן נפתרו – וחלקן לא. העיקר שהדיון הראשוני לא בוצע בווטסאפ, שם היה יכול להתפתח מאוד בקלות לדיון התנגדות גדול, אלא בשיחות אחד על אחד – שם השיח אפשרי יותר.
  2. אחרי שביססנו קבוצת הורים תומכת, פתחנו את הנושא בכיתות. נשלח קישור להצטרפות לקבוצת פייבוקס – לרכישה. הוספנו גם באנר מעוצב לווטסאפ שתופס תשומת לב, פשוט כדי שהקישור לא יבלע בין מיליוני ההודעות בווטסאפ הכיתתי.
הבאנר שנשלח עם קישור לקבוצת פייבוקס
הבאנר שנשלח עם קישור לקבוצת פייבוקס

חומרים להורדה:

מכתב להורים ממנהלת ביה”ס

שלטים – קובץ מקור PSD (ללא תמונות המציגים)

הפלאייר

הפלאייר בקובץ PSD ניתן לעריכה, מוכן לדפוס בגודל A4

קובץ המקור של הקופסה – PDF לעיצוב ב-Illustrator

באנר לווטסאפ – הקופסה בקובץ PSD ניתן לעריכה

באנר לווטסאפ – קבוצת רכישה בקובץ PSD ניתן לעריכה

יצירת סרטון:

את הסרטון יצרתי עם Filmora – תוכנה פשוטה יחסית לעריכה וידאו. השתמשתי בתוכנה במסגרת של שבוע הניסיון בחינם, וזה הספיק. את הכתוביות הוספתי אחר כך עם TitleBee, ובסוף העליתי לערוץ היוטיוב של בית הספר.

בית דפוס:

עבדנו עם דפוס אקספרס בנתניה. קיבלנו שם שירות מעולה ומהיר. יוסי מדפוס אקספרס: 09-8342754. אין לנו שום קשר לבית הדפוס. היינו מרוצים מאוד, וזו רק המלצה.

  • שלטים: עלות של 85-120 ש”ח לפני מע”מ לכל שמשונית (שלט מבד עמיד) בהתאם לגודל, כולל טבעות התלייה.
  • קופסאות:
    • המחיר נע סביב 2900 ש”ח לפני מע”מ לכמות של עד 800 יחידות. תוספת ללמינציה (כדאי) – 350 ש”ח לפני מע”מ. היו גם הצעות יקרות יותר.
    • הפרטים הטכניים: נייר דופלקס 350 גרם הדפסה פרוצס + לכה + דפיקה, גודל חצי גיליון, בלי קיפול, גודל הקופסה 19x11x8.
    • בית הדפוס כבר יצר עבורנו שטאנץ למידות המדויקות של הקופסה שלנו. תוכלו להדפיס שם קופסה במבנה המדויק של הקופסה שלנו (ראו קובץ להורדה למעלה) ולחסוך את עלות הגלופה, 400 שקלים.

לחלק א – התנעת היוזמה בהרצוג נתניה

גם לכם יש סיפור?

התחלתם פרויקט בקהילה? נתקלתם בקשיים? פעלתם בדרך מעניינת, או קצרתם הצלחה, אפילו קטנה?

עוד באותו נושא:

שתפו:

גם לך יש סיפור?

התחלת פרויקט בקהילה? נתקלת בקושי? פעלת בדרך מעניינת, או קצרת הצלחה, אפילו קטנה? הניסיון שלך יכול לעזור למישהו אחר.

ערכת ההתנעה תרד למחשב שלך בעוד מספר שניות.

הכי קל לפתוח את הקובץ עם תוכנת כיווץ כמו Winzip דרך המחשב, ולכן שלחנו לך גם אימייל עם קישור להורדה ופרטים נוספים. 

אם בכל זאת משהו לא מסתדר – אפשר לדבר איתנו בפייסבוק